Wat is een Wartenberg wiel

Wat is een Wartenberg wiel

Bekijk alle Wartenberg wielen: KLIK HIER >>>

Een Wartenbergwiel is over het algemeen gemaakt van roestvrij staal met een handvat van ongeveer 18 centimeter (7 inch) lang. Het wiel, dat gelijkmatig verdeelde, uitstralende scherpe pinnen heeft, draait terwijl het over het vlees wordt gerold. Er is een wegwerpversie van plastic verkrijgbaar. Vanwege hygiënische overwegingen worden deze apparaten zelden voor medische doeleinden gebruikt.

Robert Wartenberg, naamgever van het Wartenbergwiel, wordt soms ten onrechte als de uitvinder ervan vermeld. Volgens Wartenberg zelf werd het apparaat wijdverbreid gebruikt in Europa toen hij in Duitsland woonde. Hoewel hij het niet heeft uitgevonden, vond hij het "een onmisbaar onderdeel van de uitrusting voor de dagelijkse neurologische praktijk" en raadde hij het gebruik ervan aan zijn collega's in de VS aan.

Het Wartenbergwiel wordt ook gebruikt als sensatie-seksspeeltje en wordt vaak gebruikt om een ​​persoon te kietelen (ook wel een 'lee' genoemd, een afkorting van 'ticklee') in de daad van kietelfetisjisme. Het wordt soms gebruikt in andere situaties terwijl het is aangesloten op een violette wand elektrisch apparaat.

Bij het maken van kledingpatronen kan een versie van het Wartenbergwiel worden gebruikt, een pounce wheel genaamd, om markeringen van papier op stof over te brengen. Pounce wheels lijken qua vorm op standaard Wartenbergwielen, maar hebben houten of plastic handvatten.

Επιστροφή στο ιστολόγιο